Бограч на передову

У селі Дубриничі, що на Ужгородщині, віряни Мукачівської греко-католицької єпархії вже п’ятий місяць готують бограч для військових. Щоранку збираються у парафіяльному будинку. Спочатку готують заготовки. А потім прямо на вогні варять пікантний закарпатський супчик. Його фасують у реторпакети, серилізують і відправляють страву на фронт українським воїнам. Щодня тут виготовляють 110 півлітрових пакетів стhави. Як налагодили роботу. Так з молитвою, що ранку віряни греко-католицького храму у Дубриничах розпочинають готувати переможний бограч на фронт. На столі необхідні інгредієнти. І у кожного свої обов’язки. Розпочали готувати ще в жовтні. Пані Тетяна тут з першого дня. Її син сьогодні на фронті. Тому допомога армійцям, каже її обов’язок. Що дня готують 60 літрів бограчу. Пан Михайло у жіночій команді займається нарізанням картоплі. Чоловік каже з ранку і до обіду встигають підготувати все необхідне. Поки одна команда готує необхідні для страви продукти. На дворі чоловіки вже розклали вогнище. І приступили до роботи. Коли бограч готовий до роботи приступають пані Тереза та пані Марія. Їх завдання порційно розлити страву у ці реторт-пакети. Запаяні пакети з бограчем стерилізують. Процес стерилізації триває 6 годин. У такому вигляді бограч може зберігатися роками. Хоча до цього не доходить. Адже солдати на фронті так полюбили страву, що замовлень хоч відбавляй. Ініціатор ідеї Отець Олег каже, спочатку експериментували з різними стравами. Але боргач набув найбільшої популярності. В місяць відправляють понад 2 тисячі порцій. Продукти віряни закуповують самостійно. Допомагають і благодійники. Будь якій допомозі тут раді. Віряни з Дубриничів щиро вірять, що їх молитва і праця, яку вони вкладають щоденно допоможе нашим бійцям здолати ворога.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven + 10 =