Куди збувати?

Товар є, а от покупців не вистачає. Закарпатські фермери скаржаться на відсутність ринків збуту для своєї продукції. Кажуть, вклали немал ікошти та багато сил, що бвиростити городину, а реалізовувати свіжу капусту та огірки доводиться хіба на місцевих ринках, вроздріб, та й то, за копійки.Зазвичай перед Великоднем на цьому невеликому, але, мабуть, добре відомому кожному закарпатцю ринку у Сільці, вишиковувались черги. Та цьогоріч покупців тут зовсім небагато. Покупці кажуть, городина тут завжди смачна, свіжа, прямо з грядки. Та йцінидоступні. Покупці задоволені. А от продавці – не дуже. Кажуть, ціни на продукцію змушені знижувати, аби хоч щось продати. Свіжа капуста цьгоріч коштує 40 грн, огірки стільки ж. Помідори трохи вищі в ціні, 55-60 грн.з кілограм. Пучок цибулі чи редиски -по 7 грн. За таку ціну, кажуть місцеві фермери, торік продавали оптом. Зараз оптових покупців фактично немає.Свіжа городина псується швидко, а тому якщо не продаш – взагалі все втратиш. Заробити на городині цією весною навряд вдасться, та головне, кажуть селяни, аби хоч змогли повернути вкладені кошти. Сподіваються, до літа ситуація стабілізується, і вирощування городини знову стане прибутковою справою.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − 17 =