День сала

Щороку, 27 серпня в Україні відзначать День сала. Свято було започатковано не так давно – у 2015 році, з метою привернення уваги до традиційної кухні і національних продуктів. Сьогодні наша солонина відома у всьому світі. Закарпатський край – місце, де сало по-особливому цінують. Тут є свої автентичні рецепти приготування солонини та цікава культура її вживання. Вживати тваринний жир у їжу у світі почали дуже давно, але лише в Україні була винайдена рецептура перетворення жиру в шматки.  Так сало стало культовою стравою та частиною національної історії. Смачна солонина – це справжнє мистецтво, де поєднується наполеглива праця, грунтовний досвід предків і таємниці народної кухні. Дієтологи вважають, що любов до сала пояснює довголіття української нації. У складі цього продукту є вітаміни А, Е, D, F, мікроелемент селен. Одна з найбільш цінних складових – арахідонова кислота, яка стимулює роботу головного мозку та серцевого м’яза, покращує роботу нирок, виводить з крові зайві холестеринові згустки. Підтверджують любов до солонини і місцеві жителі. Цікаво, що особливо прихильні до сала – чоловіки. День сала – гарний привід поговорити про унікальний національний продукт. Хоча, що про нього говорити, салом треба смакувати! Тож, любіть українське і популяризуйте нашу кухню у світі. Смачного!

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × three =