Нещодавно відбулася зустріч для гідів, тур агенств , департаменту туризму, і ЗМІ у крафтовій столиці Закарпаття – Квасах. У рамках програми туризмознавці відвідали крафтові крамниці та нових локацій, музей полонинського дзвінка, джерело «Буркут». Зустріч організували з метою ознайомлення з культурою та місцевим колоритом. А також задля розвитку гастрономічного туризму на Закарпатті. Зокрема, відвідали крафтову пивоварню, де фахівці з 2015 року створюють пиво наповнене карпатським колоритом, адже варять його на воді з високогірного джерела не піддаючи її спеціальній обробці. Тутешній крафтяр Юрій Гафіяк розповідає, далі потрібно підготувати солод. Подрібнити його та розмішати з водою і почати варити пивне сусло. Далі відбувається процес бродіння, триває він 21 день, розповідає пан Юрій. Наразі у пиварні виготовляють 28 сортів пива, які регулярно збагачують оригінальними гуцульськими рецептами. Село Кваси – столиця крафтових виробників, кажуть екскурсоводи. Тут туристи можуть, спробувати традиційні страви Закарпаття. Також у рамках програми туризмознавці відвідали місцеві ферми та сироварні, музеї та різні цікаві локації, які зможуть додати до списку найкращих місць, які безумовно зацікавлять гостей нашого краю.