Рання та небезпечна

Укроп, петрушка, цибуля, а ще молода капуста та редиска. Прилавки закарпатських ринків буквально ломляться від ранньої городини. Вирощені овочі та зелень у теплицях цього року дещо здорожчали у ціні. Пучок редиски – 25 – 30 гривень, молода капуста 80 гривень за кілограм. Зелена цибуля та зелень вартує близько 20 гривень. На ринках Ужгорода ранню городину почали продавати ще минулого тижня. Та не всі жителі міста поспішають купувати парникові овочі. Ранні овочі звичайно корисні, але часом і небезпечні. Експерти застерігають, що вміст нітратів у таких продуктах може бути достатньо високим. Медики закликають жителів з обережністю вживати городину. Перші ознаки нітратного отруєння виникають вже за 2-3 години після вживання. Найбільш вразливими є діти. Якщо ж ви все таки занедужали, рятуватися потрібно великою кількістю води та сорбентами. Однак якщо симптоми отруєння не проходять більше ніж добу варто звернутися за допомогою до лікаря.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve + seven =