Професійне свято працівники харчової промисловості відзначають 16 жовтня. Про важливість професії та галузі – годі й говорити. А у воєнний час – все, що пов’зано з їжею, як у мирних регіонах так і у областях, де ведуться бойові дії – набуває особоливого значення. І у центрі уваги – стратегічний продукт, без якого жодна трапеза не проходить – це хліб. Він усьому голова! – каже народна мудрість! Адже не замінний атрибут застілля- як повсякденного, так і святкового! Так! Мова про хліб! Майже сотня найменувань хлібо-булочних виробів власного виробництва, стильний дизайн та привітні продавчині – такий він сучасний хлібний! Тут можна розгубитися від асортимениту, аби обрати до смаку. А це – саме серце пекарні! Тут у цеху народжується хліб. Готове тісто важать і формують. У спеціальних печах хлібо-булочні вироби випікають. До прикладу, це – подова піч. Посадкова температура тут сягає 250 градусів. За один раз до 160 хлібин на виході. Поруч- ще роторна та статична печі, які використовуються згідно з технологією. Але сучасне обладнання, якісні інгрідієнти, рецептура, контроль за процесом та працьовиті руки – далеко не все, що потрібно, аби хліб смакував! Секрет випічки смачного хліба звісно є, але нам його, ясна річ, не озвучили. А от про етапи технологічного процесу – розказали. А все починається … Пекарською справою пан Роман займається вже 23 роки, а досвіду набирався ще в батька, який керував пекарнею. До викликів воєнного часу відноситься з оптимізмом. Після шокового стану перших днів війни, довелося адаптувати бізнес. Серед основних питань, які потребували вирішення – порушена логістика, пошук постачальників основних складових –мова про борошно, сіль, цукор, тощо, а також пальне, адже доставляють хліб по всьому Закарпаттю. Зіткнулися і з браком кадрів, адже частина персоналу пішла на фронт, дехто виїхав. Наразі на фірмі – майже сотня людей , усі офіційно працевлаштовані. Підприємство працює у прозорій площині, годує закарпатців та гостей краю, платить податки, підтримує ЗСУ і в такий спосіб міцно тримає свій фронт тут у тилу!