Історія з полону. Повернувся живим

Історія Кирила Дубровського вражає. Юнак пережив жах війни. 3 місяці в полоні та нарешті повернувся додому. Про події, що відбувалися під час бойових дій розповідає детально та дуже точно. Ніби це було вчора. Більше про цю історію зі щасливим кінцем.

На пенсії з музикою .Час для розвитку

Вивчення мов, опанування музичних інструментів, а ще співи. Пенсія саме час для особистого розвитку. Так вважає один із пенсіонерів Ужгорода. Чоловіку далеко за 80. Він втратив житло, дружину, але не впав у відчай. Нині його життя музика.

Тепловий удар: перша допомога

Літо цьогоріч доволі спекотне. Медики екстреної допомоги Закарпаття констатують – викликів щодо теплових, сонячних ударів та перегрівання суттєво побільшало. То ж варто говорити з фахівцями про симптоми та першочергові дії у подібних випадках, аби поки прибуде швидка полегшити стан потерепілого.

«Актиросійська чистка». Залишають полиці

У бібліотеках Мукачівської громади проходить так звана «антиросійська чистка». З відкритого доступу вилучають книги ВИДАНІ російською мовою та написані російськими авторами. Яку літературу більше не побачити у читальних залах, та які книги авторства росіян тимчасово залишаться.

Залежність через війну. Лікують стрес

Під час війни, стрес для людей перетворилися на буденність. Багато хто вважає алкоголь заспокійливим та лікуючим засобом, особливо зараз. Не думаючи про наслідки, вживання алкоголю є нормою і серед жінок.

Нове життя на малій сцені. Результати реставрації

У Закарпатському облмуздрамеатрі відзвітували про результати роботи проекту з реставрації Малої сцени. Журналістам показали, як вдалося оновити професійну звукову та освітлювальну сценічну техніку.

Безпекове обстеження шкіл. Визначений безпековий фактор

Новий навчальний рік – офлайн! Таке завдання поставив президент України для освітян. І першочерговим кроком у цьому напрямку визначений безпековий фактор. Попри те, що Закарпаття один з мирних регіонів, питання забезпечення сховищ, найпростіших укриттів чи інших варіантів перебути повітряну тривогу – актуальне!

ММА 2022. Змагання зі змішаних єдиноборств

У Мукачеві відбулися масштабні всеукраїнські змагання ММА 2022. У спортивному турнірі взяли участь близько 200 спортсменів з 13 областей України. Про відбіркові бої, змагання, фінал, та про те хто ж отримав право та честь представляти Україну на міжнародних змаганнях в Абу-Дабі.

Вступна кампанія воєнного часу. Особливості

Вступна кампанія-2022 – особлива. Вперше організована під час воєнного стану. Приймальні комісії активно працюють у всіх вишах України. Максимально перейшли в онлайн площину аби створити умови абітурієнтам, що перебувають у регіонах, де ведуться бойові дії, чи виїхали за кордон.

З Днем державності, Україно! Свято великої країни

28 липня відзначають День Хрещення Київської Русі-України. За історичними джерелами, саме в цей день князь Володимир Великий прийняв нову віру та розпочав хрестити населення Київської Русі. І саме в цей день українців вперше відзначили День української державності.