Підсумкова програма «7 днів»: 2 –8 липня 2018 року

Головне за тиждень – у підсумковій програмі «7 днів» на телеканалі «М-Студіо».

Для реконструкції скверу в Мукачеві не можуть знайти підрядників

4 613 709 грн. – це сума тендеру «Реконструкція скверу із створенням мультиспортивних майданчиків у місті Мукачево по вулиці Валенберга».

Хенд-мейд та відеоспостереження – для боротьби зі сміттям

Засмічені береги та узбіччя доріг. Така ситуація для Закарпаття не дивина. Проблема не зникає, особливо це стосується гірських районів та віддалених сіл, де просто немає сертифікованих сміттєзвалищ.

Передісторія відкриття “Сільпо” в Мукачеві

Мукачево – єдине місто в області, де донедавна була представлена всього одна мережа супермаркетів, і та належить представникам родини міського голови. Всіма правдами і неправдами влада міста намагалася не допустити конкурентів на ринок супермаркетів міста.

В Мукачеві цілі райони досі користуються вигрібними ямами

Поки обласні чиновники чекають коштів з Києва, у містах обласного значення, які хваляться мільярдними бюджетами, досі немає каналізації у цілих мікрорайонах.

Свалявські лісівники нарікають на наклепи

Останнім часом у соцмережах активно обговорюють наслідки діяльності лісівників у Карпатах. Так, мова йде про резонансні відео, на одному з яких стихію в Росії постять під виглядом селевого потоку в Карпатах. Зрозуміло, що у наш час нформаційна війна – важливий елемент війни гібридної.

За контрабанду лісу – до 7 років тюрми

В Україні посилять покарання за незаконну вирубку та контрабанду лісу. 3 липня Верховна Рада ухвалила закон, у якому йдеться про збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів.

Як навчалися закарпатські військові на Рівненському полігоні

За кілька годин до трагедії на Рівненському полігоні звідти повернулася знімальна група «М-Студіо». Напередодні, 5 липня, журналісти готували там сюжети про те, як Закарпатська 128 окрема гірсько-штурмова бригада проводить масштабні військово-тактичні навчання з бойовою стрільбою.