Закарпатців у потязі до столиці все літо годуватимуть експертиментально

Укрзалізниця запропонує пасажирам повний комплекс харчування у поїздах – від сніданків до перших страв і десертів. Про це 12 червня повідомив в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов. Страви, які з наступного понеділка – 18 червня пропонуватимуться пасажирам у тестовому режимі в окремих поїздах, першими продегустували представники ЗМІ.

За словами Євгена Кравцова, в Укрзалізниці проаналізували досвід колег в інших країнах щодо організації повноцінного харчування в поїздах і на підставі цього вирішили провести тестову експлуатацію нової послуги. Вона триватиме впродовж трьох місяців, і за її результатами буде прийняте рішення щодо подальшого запровадження послуги. Тож із 18 червня нове повноцінне харчування буде доступне пасажирам чотирьох поїздів: № 81 Київ – Ужгород, № 104 Київ – Маріуполь, № 7 Київ – Івано-Франківськ та № 749 Київ – Івано-Франківськ.

«Розрахуватися можна як готівкою, так і карткою за допомогою терміналів. Уже в наступні декілька тижнів буде можливо замовити ланч-бокси при купівлі квитків. Ми подивимося, наскільки технологія буде прийнятною, чи сподобається послуга пасажирам, і потім визначимося щодо подальшого її запровадження», – зазначив Євген Кравцов. Щоб отримати відгуки пасажирів про нову послугу, в поїздах їм пропонуватимуть анкети.

Поїзди обслуговуватимуть бригади сервісу громадського харчування. Замовити обід можна на пасажирське місце по телефону, вказаному в меню, через офіціанта-стюарда, або отримати безпосередньо в спеціально обладнаному сервісному купе. Склад меню залежатиме від сезонності представленої продукції.


У межах послуги розроблено спеціальне меню, у якому на вибір пасажирам пропонується кілька варіантів: придбати ланч-бокс, який включатиме певний набір страв та напоїв, або обрати за бажанням окремі гарячі страви, снеки та напої. Ланч-бокс можна буде замовити під час придбання квитка онлайн або в касі на станції, а також безпосередньо у вагоні. Вартість ланч-боксів залежно від асортименту складатиме 95 та 115 грн. Також Укрзалізниця пропонує окреме меню сніданків, у якому на вибір є каші, сирники та кисломолочні напої.

Серед гарячих страв на вибір пасажирам пропонується три види першої страви (грибний суп, курячий бульйон та гаспачо), три види основної страви (картопляне пюре з куркою, паста болоньєзе та кус-кус із овочами). Також можна замовити сендвічі та різноманітні десерти. Вартість перших і основних страв буде доступна пасажирам за ціною від 38 грн за порцію, сендвічів – 42 грн, десертів – від 18 грн, сніданки коштуватимуть від 29 грн. Серед напоїв – різноманітні чаї, соки, кава, газовані напої та інше. На упаковках зазначатиметься калорійність страв.

Про автора

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − six =