На Закарпатті споконвіків займалися виноробством. В кожному регіоні області специфіка цієї справи відрізняється, оскільки різна якість землі, кліматичні умови та авторський підхід виноградарів. Для когось ця справа сімейна, а хтось тільки починає доглядати свої перші саджанці винограду і вивчати всі тонкощі цього заняття. Село Бене, розташоване на кордоні з Угорською державою, виноробство тут залишається однією з традицій, яка передається з покоління в покоління. Брати Гергей і Ласло Параски є виноградарями вже в четвертому. Обов’язки в цій родині визначили за вподобаннями, Гергей – виноградар, його брат – винороб. Кожен здобув відповідну освіту та має свою сферу відповідальності. В родини нараховується багато різних сортів винограду, але найкраще в цій місцевості прижився білий. Кліматичні умови для нього тут особливо сприятливі. Урожай цього року на Берегівщині видався хорошим, вже розпочали збір деяких осінніх сортів. Інші ж ще повинні набратися сонячних променів. У виноробстві є кілька технологій – розповідає спеціаліст. Не менш сприятливими для виноградників є і землі Виноградівщини. Пан Федір займається виноробством кілька років, однак вже вивчив всі тонкощі цієї справи. Для виготовлення якісного продукту винороби мають спеціальні апарати для очистки, віджиму та зберігання вина. Особливу увагу приділяють температурному режиму. Чоловік переконаний, що для того щоб отримати позитивний результат спочатку потрібно добре попрацювати і ніколи не економити на обладнанні. Виноградарство і виноробство на Закарпатті продовжує жити. Це традиції нашого краю, які і є нашою родзинкою.