У Колочаві в суботу знов пригощатимуть ріплянкою

Гастрономічний фестиваль традиційної місцевої страви – ріплянки у суботу, 16 червня, відбудеться у  селі Колочава на Міжгірщині.

На святі, вшосте яке розгорнеться на території скансену «Старе село», пригощатимуть ріплянкою (від слова «ріпа» – так у цих краях називають картоплю) по-колочавськи: з грибами, сметаною, шкварками, бринзою, вурдою.

На гостей чекають майстер-класи з приготування цієї страви та інших закарпатських наїдків і сиру. Крім того, туристів розважатимуть театралізованими дійствами про історію Закарпаття. Участь фестивалі візьмуть не лише господині з Колочави, а й з інших навколишніх сіл Тереблянської долини: Синевир, Негровець, Вільшани, Руська Мокра, Німецька Мокра та Міжгір’я. Вони реалізуватимуть свою кулінарну та гастрономічну продукцію.

Урочисте відкриття фестивалю – о 12 годині.

Минулорічний фестиваль ріплянки у Колочаві став ювілейним – п’ятим і тривав два дні.

 

Про автора

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − 6 =