На Закарпатті в розпалі сезон консервації

Сезон консервації – у розпалі. Традиційно закарпатці на зиму роблять заготовки: в основному закривають у банки мариновані огірки, помідори, баклажани та інші овочі, а також варять варення або заморожують фрукти. 

Консервують чи ні? Про вподобання ужгородців дізнавалися на одному із продовольчих ринків міста – на вулиці Корятовича.

Що стосується фруктів, тут теж думки ужгородськх господинь розділилися: одні варять варення, інші заморожують фрукти. Аргументи – у кожного свої.

Продавці у свою чергу кажуть, цього року, однозначно, для консерваціїї овочі та фрукти купують значно менше. І не дивно! Ціни у розпал сезону, як то кажуть, кусаються. Огірки і помідори –у середньому по 20 гривень за кіло, набір трав для консервації – пучок – 10 гривень, а ще спеції, оцет тощо. Фрукти – теж недешеві! До прикладу, півлітра малини – 25 гривень. А ще цукор – плюс-мінус 15 гривень за кілограм. Тож варення чи сироп з неї вийде майже золоте!

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen − 14 =