Сезон черешні

Цього року сезон черешні почався пізно. Та й той,що стартував закарпатців не потішив – ціни на ягоду, кажуть, зависокі. Продавці ж кажуть, що на все є причини.Перша черешня на мукачівських прилавках з’явилася наприкінці травня. Але ціни були захмарними – за кілограм ягоди просили біля 300 грн. Правда за закордонну. Місцеву можна було придбати й за 150. Наразі їхня вартість трохи знизилися й за літр смакоти просять біля 80 грн. Але це однаково досить висока ціна. Пані Людмила вирощує черешню і каже, що дивуватися не варто. Вплинули погодні умови і на сам смак черешні – пані Людмила каже, що дощі аж ніяк не сприяють тому, аби ягоди ставали солодшими, а відповідно смачнішими.Проте скуштувати черешень все ж таки хочеться, а тому пані Людмила радить звернути увагу на зовнішній вигляд ягід. Обов’язково, вони мають бути зірвані з плодоніжками. Таким чином вони можуть довше зберігатися. Пані Людмила також радить скуштувати черешню, аби впевнитися, що та солодка. Ще одне питання,яке турбує покупців – як вибрати ягоди без черв’яків, адже як показує практика зовнішня привабливість часто оманлива.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − six =