Секрети досвідчених грибарів

Грибний сезон на Закарпатті триває. Жителі області щодня збирають по кілька кілограмів лісових смаколиків й радо діляться секретами де і які саме можна зібрати. Ці жінки щодня прокидаються близько 4-5 ранку аби вже до обіду зібрати по кілька кошиків грибів. Кажуть, праця не з легких, однак ранні гриби найбільш цінуються. Тож аби добре заробити доводиться прикладати багато зусиль. П. Василина додає, гриби збирає з дитинства, тож врожайні місця може знайти навіть із закритими очима. Інша, не менш досвідчена грибарка п. Олена каже, з першого погляду може визначити на який сорт натрапила у лісі. Однак, до кошика ставить тільки найпопулярніші грибочки, які зможуть упізнати потенційні покупці. Аби зібрати хороший урожай грибів жінки кажуть, у ліс слід відправлятися рано-вранці, коли сонячні промені ще не заважають їх бачити. Якщо ви натрапили на грибні місця, то слід їх запам’ятати, адже наступного сезону вони знову тут будуть. Ну і останнє, якщо ви побачили кілька грибів, схожих на їстівні, проте сумніваєтесь, то придивіться до найбільшого з них, якщо в ньому є черв’яки, то він їстівний. Отруйні види грибів черв’яки на чіпають.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 − 9 =