Перші кавуни. Шкода, чи користь?

На ринки Закарпаття завезли перші партії кавунів. Поки що це не звичні для українців – херсонські ягоди, а заморські – з Греції. Цьогорічна ціна ранньої ягоди відповідна – 25 гривень за кілограм. Круглі, зелені та полосаті – так, це кавуни. Хто не любить цю свіжу, ароматну ягоду?Вже зараз на ринках Ужгорода лежать гори кавунів. Що правда це ще далеко не улюблені Херсонські, а заморські.Продавець кавунів Михайло, показує, як правильно обрати кавун.Діляться своїми секретами і ужгородці.Що правда купляти їх поспішає далеко не кожен. Хтось хвилюється про якість першої ягоди.А комусь така розкіш просто не по кишені.І справді за кілограм грецької ягоди продавці правлять від 25 гривень. Але якщо ви збираєтесь, покуштувавши ранніх кавунів — не варто забувати, що навіть у найкрасивіших ранніх ягодах може ховатися ціла гора нітратів, пестицидів і навіть важких металів. Адже не рідко для того, щоб прискорити дозрівання, їх вирощують під плівкою і додають чимало добрив. А це один із кроків до серйозного отруїння.Перевіркою кавунів на ринках займається лабораторія Держпродспоживслужби. Що правда, перевіряють тільки офіційних постачальників. А кавуни масово продають на стихійних ринках. Тож в першу чергу фахівці радять, не спокушатися на такий продукт, а купувати у сезон і перевірний кавун. Для цього необхідно просто попросити у продавця висновок лабораторії.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four + 7 =