У Мукачівському жіночому монастирі печуть паски за секретним рецептом

Приготування крашанок та випікання пасок – найголовніші традиції Великодня. До нього починають готуватися заздалегідь. Випікають паски і в Мукачівському Свято-Миколаївському жіночому монастирі.

Великодня паска – запашна рум’яна і навіть з цілющими властивостями. У Свято-Миколаївському монастирі вже почали випікати паски. Адже встигнути зробити їх треба багато.

Перед приготуванням Великоднього хліба, розказує сестра Феодора, прийнято помолитися, щоб налаштуватися на правильний лад. На кухні збираються усі матушки і читають Акафіст Святителю Миколаю. Рецепт монастирських пасок не розкривається. Це робить їх по-воєму унікальними і де в чому автентичними.

У тісті до пасхального хліба багато здоби. Такий склад робить його дуже смачним, але й дуже примхливим, кажуть у монастирі. При найменшому необережному русі тісто для паски може осісти і випічка не вдасться.

Як і кожна великодня страва, кажуть у монастирі, Паска несе в собі особливий сенс і символ. Після свого воскресіння, Христос сорок днів являвся своїм учням під час трапези. І вони щоразу ставили для нього хліб в центрі столу. Паска – це той самий хліб, який підтверджує, що Ісус воскрес, і присутній разом з нами за великоднім столом.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine + 13 =