«Паприковий» сезон. Активна робота

А у Великій Доброні стартував сезон виготовлення паприки. Тут запах свіжозмеленого перцю чути навіть у повітрі. Біля кожного обійстя можна побачити вінки із перцю. Добронці що року постачають рекордні кількості паприки по всій Україні. Ще у вересні у Великій Доброні розпочали збір червоного перцю. Цього року врожай вдався на славу. Пані Ольга досі плете вінки із перчиків.Частину перцю кладе у ось такі сітки. Розвішує їх на ганку. Як тільки перець підсихає, на два тижні кладе його у спеціальну кімнату з обігрівом.Тут перець сушиться. Згодом жінка несе свій врожай до сусіда пана Олександра. У нього є спеціальне обладнання. З допомогою якого перетворює перець на мелену парику. Звертаються до чоловіка з люди з усього села.Мелена паприка кормить все село, і не тільки. ЇЇ продають по всій Україні. Цього річна ціна – 150 грн за кілограм. Велику Добронь ще називають селом із перчинкою, бо ж це єдине місце в Україні, де вирощують та виготовляють спецію у таких масштабах. Вирощувати, молоти перець – традиція тут давня.Самі ж добронці з’їдають 5 кг паприки в рік. Паприку додають тут чи не в кожну страву. Бо ж це не тільки смачно, а й корисно.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fourteen − 7 =