Підготовка до посту

Менш ніж за тиждень розпочнеться Великий піст. Він вимагає від віруючих відмови від м’ясних продуктів, яєць, молока і молочних продуктів. В деякі дні обмеження також стосується риби, олії, вина та вареної їжі. Відповідно, щоб не шокувати організм різкою зміною страв, його слід підготувати. Великий піст вже на порозі – він розпочнеться 2 березня і закарпатці здебільшого його дотримуються. За церковним уставом Великий піст ділиться на чотири своєрідні категорії: дні, коли дозволяється їжа приготована з олією; дні, коли дозволяється варена їжа, але без олії; дні сухоядєнія і дні повного утримання від їжі (понеділок, вівторок і четвер першого тижня посту, а також Великодня П’ятниця Страсної седмиці).А до цього наш організм має бути готовим.Зверніть увагу і на кількість олії, яку ви споживаєте і споживатимете в піст.Щодо основних продуктів, які дієтологи радять споживати в піст – то це каші, насіння, фрукти і обов’язково овочі. Разом з тим, лікарі наголошують, що піст – це чимале випробування для організму, а тому людей з серйозними захворюваннями нерідко самі священники просять не відмовлятися від звичного раціону, а зосередитися на добрих справах та покаянні.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 + 1 =