Обережно – нітрати! Як не отруїтися свіжими овочами та фруктами?

Ранні овочі та ягоди – корисні, але часом і небезпечні. Експерти застерігають, що вміст нітратів у таких продуктах може бути достатньо високим. Тепличні овочі та фрукти мають дозволений відсоток нітратів і він у два-три рази більший, ніж у плодах, вирощених на відкритому ґрунті. Апетитна, гарна та ароматна полуниця вже давно заполонила полиці ринків Закарпаття. Вже зявилася грунтова, ягода та ще не зникла і парникова. Ринки поні і іншою ранньою продукцією. Але лікарі закликають жителів з обережністю вживати ранні фрукти та овочі. Перші ознаки нітратного отруєння виникають вже за 2-3 години після вживання. Найбільш вразливими є діти. Медики розповідають, як уникнути отруєння. Якщо ж ви все таки занедужали, рятуватися потрібно великою кількістю води та сорбентами. Однак якщо симптоми отруєння не проходять більше ніж добу не варто займатися самолікуванням, краще звернутися за допомогою до лікаря.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six + four =