Небезпечні продукти почали заповнювати Український ринок. В сиропі, який використовують для та коктейлів “Bitter Monin” виявили занадто високий вміст барвника E 124, а в бразильських горіхах – афлатоксинів. Яким чином виявляють небезпечні продукти та як вони впливають на організм, дізналися наші журналісти. «Французькі сиропи та бразильські горішки, які були завезені в Україну є небезпечними для здоров’я людини» – таке оголошення зробило головне управління держпровспожив служби Закарпатської області. У сиропі, який використовують для приготування кави та коктейлів “Bitter Monin” виявили занадто високий вміст барвника E 124 – який є сильним алергеном, що може викликати анафілактичний шок, або навіть спровокувати розвиток онкологічних захворювань. Варто зазначити, що не зважаючи на загальне використовування барвника Е 124 у кондитерській, ресторанній та інших сферах промисловості, в деяких країнах, його використання є забороненим. У горішках знайшли високий вміст афлатоксинів – природніх мінотоксинів, що виробляються великою кількістю смертельно небезпечних грибів. В свою чергу, споживання небезпечних горіхів родом з Бразилії викликає слівбкість, нудоту чи навіть проблеми з печінкою. Головне управління держпровспожив служби Закарпатської області,робить все можливе, щоб запобігти трагічним наслідкам, які можуть виникнути внаслідок споживання цієї продукції, та просить споживачів бути уважнішими при виборі продукції для подальшого споживання.