Ясіня – 520 років

Цьогоріч вже вп’яте на святі готували Довбушеву юшку .Як ділилися експерти – це суп,в який можна поставити все,що знайшли в лісі-від м’яса впольованої тварини до ягід. Юшку,що готували в Ясіня варили з баранини. Шеф-повар – Великобичківський селищний голова. Не важко здогадатися на честь кого названа юшка. Олекса Довбуш – найвідоміший карпатський опришок колись тут, у Ясіня, перезимовував.Селянські повстанці – опришки не дарма обирали Ясіня для переховування-селище знаходиться в самому серці Карпат, взимку сюди не так легко потрапити навіть сьогодні, не те,що 300 років тому. Окрім цікавих розповідей про опришків можна було послухати і місцеві колективи та дізнатися про гуцульські традиції. Наприклад – весільні обряди.Місцеві жителі – це головний скарб Ясіня. А тому за вагомий внесок у розвиток селища та за сумлінну і ефективну працю їм подякували та вручили цінні подарунки від народного депутата України Василя Петьовки, за сприяння якого власне і проходило святкування Дня Ясіня. Відвідувачі ж свята – як гості, так і ясінчани з радістю вітали один одного з днем селища та ділилися враженнями.А вже ближче до вечора всіх присутніх розважали зірки української естради.Одним словом-свято вдалося.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − 13 =