В селі Дюла Виноградівського району відбувся відкритий дегустаційний конкурс вина у рамках фестивалю «Угочанська лоза».
Йожеф Федела з Виноградова вже не вперше бере участь у фестивалях з виноробства. Каже, що мав нагороди, але давно омріяну – перше місце серед червоних сухих вин – отримав на відкритій дегустації конкурсних вин фестивалю «Угочанська лоза». Виноробство для нього, каже пан Йожеф, – це мистецтво. Кожна пляшка – це ціла історія. Навіть назва – наче поема, яку він придумує сам.
Вже вдруге бере участь у конкурсі вин і інший винороб з Виноградова Михайло Степанович Шаланкі. Виноробством він займається вже близько 15 років. Розказує, що такі конкурси допомагають вдосконалювати свою виноробну майстерність. Як результат, цього року він зайняв друге місце в номінації «сухі білі вина».
Свої роботи на конкурсі представляли також ветерани і переможці різних винних фестивалів.
Загалом участь у конкурсі взяли 14 виноробів, які представили 59 взірців вин. Усі майстри виноробства – виключно з Виноградівського району, що має величезне значення для розвитку винного туризму у краї – сказав голова дегустаційної комісії Олександр Ковач. За три роки існування конкурсу рівень вин значно виріс. Найважче, зізнаються члени комісії, це велика кількість представлених взірців і брак часу.
Прозорість конкурсу вигідно вирізняє фестиваль «Угочанська лоза» серед подібних заходів у Закарпатті. Олександр Ковач вважає, що дотримання такого курсу і надалі забезпечить хороший розвиток виноградарської галузі краю і привабить більше туристів.