Фермерські роботи. Старт сезону

На Закарпатті стартують фермерські роботи. Люди кажуть, вирощувати овочі — завдання не з легких, оскільки це забирає чимало зусиль. Важливо прораховувати чимало моментів при вирощуванні. Адже якщо зробити щось не так – можна погубити весь врожай. Ускладнив процес реалізації і карантин, каже фермер. Раніше була змога збувати товар навіть за кордон, зараз аграрії таку можливість втратили. Та не зважаючи ні на що, п. Іван не скаржиться. Каже, головне аби земля родила та були сили працювати, адже всі жителі с. Заріччя займаються вирощуванням овочів перш за все для душі та на благо споживачів. Чоловік додає, найбільш проблемним для агрономів і досі залишається питання збуту продукції.Солодкий перець замінить у теплицях ранню капусту, яку фермер планує зібрати уже найближчими днями. Останні три роки, за словами п. Івана, стали справжнім випробуванням для фермерів Закарпаття. Урожай у теплицях постійно потерпав від паводків, пізніше був повністю призупинений збут продукції через введений карантин. Зараз попри тривалі весняні заморозки, врожай вдалося зберегти та ще й є можливість його реалізовувати. П. Іван каже, перець – культура дуже примхлива та потребує особливого догляду, зокрема хорошого грунту, який забезпечить овочеву культуру мінералами і дасть старт активному розвитку.У закарпатських фермерів стартував весняний сезон городніх робіт. Аграрії щодня працюють у теплицях, висаджують нові культури. Наразі роботи ведуться із висадки солодкого перцю.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × one =