Економія на продуктах харчування

На центральному продуктовому ринку завжди людно. Закарпатці не готові економити , витрачають на продукти харчування більшу частину своїх доходів. Згідно статистики на їжу українці витрачають більше половини свого бюджету, чверть населення навіть більше 80%. Нажаль частіше за все – це вимушений крок,адже ціни на продукти не відповідають зарплатам та пенсіям. Для порівняння європейці проїдають не більше 50 % свого бюджету. Та все залежить звісно від ,того що купувати ,каже пані Анна зі Словаччини. Українські ціни їй до вподоби. М’ясо в Україні коштує близько 100 гривень за куряче філе і більше ста гривень за свинину ,телятину та яловичину. Білкові продукти неодмінно повинно бути в раціоні людини кожного дня,каже дієтолог Олена Гамкрелідзе.  Не варто забувати про молочні продукти і корисні жири. Також до щоденного раціону людини повинні входити фрукти, овочі та ягоди. От тут вже Олена радить їсти близько пів кілограма цих продуктів в день. Дотримуватись таких порад звичайному українцю зараз трохи легше , адже на ці продукти сезон тільки починається.Дієтолог не радить вживати більше 150-200 грамів м’яса на день. Так само це стосується і інших продуктів. У середині травня огірки та помідори на базарі коштують 30-35 гривень за кілограм, капуста – 15 гривень, кабачки – 20. Полуниця коштує 28 – 30 гривень за кілограм, черешня – 25 ,де- не – де вже можна купити і суницю, за літр продавці просять – 70 гривень.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + 15 =