Довбушеву юшку з гуцульським колоритом готували в Ясінях на Рахівщині

21 річниця заснування селища Ясіня та 6-й фестиваль Довбушева юшка відгуляли в селищі Ясіня цими вихідними. Тут кажуть – це суп, в який можна поставити усе, що вдасться знайти в лісі: від м’яса впольованої тварини до ягід. Пані Марія готує свою особливу довбушеву юшку.

Юшку назвали на честь Олекса Довбуша – найвідомішого карпатського опришка. Селянські повстанці – опришки колись обрали Ясіня для переховування, адже селище знаходиться в самому серці Карпат. Окрім цікавих розповідей про опришків, на фестивалі можна було дізнатися про гуцульські традиції та послухати місцеві колективи.

Як зазначив селищний голова Едуард Зелінський, місцеві жителі – це головний скарб Ясіня. А тому за вагомий внесок у розвиток селища та за сумлінну і ефективну працю їм подякували та вручили цінні подарунки від народного депутата України Василя Петьовки, за сприяння якого власне і проходило святкування Дня Ясіня.

Відвідувачі ж свята – як гості, так і ясінчани з радістю вітали один одного з днем селища та ділилися враженнями. А вже ближче до вечора всіх присутніх розважали зірки української естради. Одним словом, свято вдалося.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 3 =