Дитяче харчування. Правила та заборони

Здоровий спосіб життя – це перш за все правильне харчування. За даними ВООЗ, здоров’я людини на 70% залежить від того, що вона їсть. Найбільша проблема сучасного світу – переїдання та порушення режиму харчування. Наслідком може бути ожиріння, цукровий діабет,хвороби печінки, судин та серця. На думку закарпатців особливу увагу треба приділяти саме диячому харчуванню.Як відомо здоров’я людини напряму залежить від того, що вона їсть. Ну а правильне харчування дітей – це, мабуть, найважливіший внесок у їх здоров’я.  Тим часом, наголошують лікарі,  в Україні досі існує проблема з харчуванням в школах, особливо в сільській місцевості.Їжа, яку вживає дитина, повинна приносити максимальну користь організму. Бути забалансованою та поживною, однак на практиці все не завжди так.Тим часом, міністерство охорони здоров’я розробило новий санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти. Стосується він і харчування. Регламентом встановлено вимоги до страв, передбачено низку обмежень за вмістом солі, цукру та жиру. Визначено перелік продуктів харчування, які забороняється продавати у шкільних буфетах (чіпси, сухарики, попкорн, сосиски, деякі солодощі та інше). Також встановлені групи харчових продуктів, які повинні бути в щоденному шкільному раціоні учнів (злакові, овочі, фрукти та ягоди, молочні продукти) та врегульовано питання організації харчування дітей з особливими потребами. За словами  лікарів особливу увагу варто приділити і режиму харчування.Лікарі кажуть, існує ціла низка хвороб, так чи інакше пов’язаних з  харчуванням.  Ще одна порада від лікарів: почати правильно харчуватись в родинах. І своїм прикладом показувати дітям, що їжа повинна  бути здоровою та корисною.

 

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eight − three =