Програма розвитку виноробства «Бордо – Закарпаття» продовжилася у Сваляві

Другий день міжрегіональної програми розвитку виноробства «Бордо – Закарпаття» був представлений майстер-класами та лекціями у Свалявському технічному коледжі. Дізнатися про світові практики винного туризму та поповнити багаж знань про якість вина і виявлення дефектів напою могли всі охочі: від досвідчених у цій справі до студентів, не тільки аграрних спеціальностей, а й напрямків економіки, маркетингу, туризму.

Представники програми «Бордо-Закарпаття», що проходить під патронатом освітнього проєкту Chateau ChizayAcademy, продовжують ділитися досвідом у виноградарстві, виноробстві з місцевими майстрами і студентами коледжів і ВЗО. В суботу, 23 листопада, у Свалявському технічному коледжі НУХТ відбулися одразу 2 лекції.

Першу лекцію проводивдоктор мікробіології і біотехнологій, енолог з регіону Бордо Гільєрм Мартінс, який розповів про головні дефекти вина та способи їх усунення; про особливості аромату і смаку та фактори, що впливають на їх сприйняття споживачем.
Також спікер розказав про процес дегустації та найсприятливіший час для її проведення.

Друга лекція була присвячена розвитку винного туризму, як одного з перспективних напрямків розвитку ринку туристичних послуг. До слова, Бордо – це країна, що утримує 1 місце у світовому винному туризмі і лише в минулому році тут було близько 10-ти мільйонів відвідувачів.

На зустрічі нам вдалося поспілкуватися із Віталієм Ковачем – відомим українським сомельє. Сам він родом із Мукачева, а освіту здобув саме у Свалявському коледжі. За словами винного експерта, виноробство Закарпаття і України в цілому вийшло на новий рівень за останні 2 десятки років. Однак хотілася б, щоб закарпатське вино у всіх асоціювалося із справжнім брендом.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six − four =