Ціни на овочі в Мукачеві щоденно знижуються

З першими теплими променями сонця на Закарпатті почали з’являтися й перші вітаміни у вигляді ранніх овочів та фруктів. Молода картопля, огірки, цибуля вже стали звичними в раціоні жителів краю.

Більше місяця можуть смакувати закарпатці й домашню полуницю й навіть соковиту черешню. Однак попри такий асортимент доступних вітамінів є й те, що зупиняє краян в купівлі.

Цьогоріч овочі і фрукти нового врожаю з’явилися досить пізно. Молоду капусту, картоплю почали продавали тільки у кінці квітня, тоді ж доспіла і перша полуниця. Мукачівці, які сьогодні завітали на ринок за черговою порцією вітамінів, кажуть, нітратів не бояться, адже перед спочиванням ретельно вимивають продукт, а от ціни досить кусючі.

П. Олександр каже, через недостатню кількість споживання вітамінів взимку, з першими променями сонця його організм просто вимагав чогось свіжого. І хоч за смаковими якостями парникові овочі та фрукти не зрівняються з вирощеними на городі, все ж основу функцію – додати весняного настрою – виконують.

П. Оксана, яка власне й допомагає краянам збагачуватися вітамінами каже, нітратів боятися не варто, все що пропонує покупцям вирощене вдома. А щодо цін, то тенденція також втішна, щодня вони тільки знижуються.

Варто пам’ятати, попри вітаміни, які ми отримуємо з ранніх овочів та фруктів, не слід забувати й про нітрати, які часто застосовують для прискорення зростання й дозріванняцих продуктів. Лікарі радять перед вживанням ретельно мити або навіть вимочувати фрукти й овочі, тоді вміст нітратів зменшується на 20-30%.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven − eleven =