Традиції святкування Різдва в обласному центрі

Одне з найулюбленіших і найважливіших свят християн – Різдво. З першою зіркою прийнято сідати за стіл та відзначати народження Ісуса Христа. Тож напередодні господині завершують приготування. Прибирають оселі та роблять заготовки до святкового столу. На Святвечір в народі прийнято частувати 12-ма пісними стравами, головна з яких – кутя.За традицією, на столі, окрім страв, повинна горіти свічка. А дехто прикрашає його ще й дідухом чи снопом вівса. А подекуди ставлять столові прибори і для тих, хто вже «відійшов». Свято – сімейне, тож і святкують Різдво у сімейному колі. Окрім свята шлунку, важливо до Різдва підготуватися духовно. Важливо не що на столі, а з якими думками ви сідаєте на вечерю. Для цього священики радять помолитися.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven − six =