Рятувальники просять екстремалів не переоцінювати свої сили

Більше півсотні виходів та виїздів в гори здійснили закарпатські рятувальники вже з початку цього року. Переважно шукали лижників або сноубордистів-екстремалів, які ідуть в гори за пошуком гострим відчуттів та щоб об’їздити нові траси. В умовах поганої видимості туристи нерідко втрачають орієнтири та губляться. Черговими пошуками запам’ятався цей тиждень.

Майже півтора десятка рятувальників шукали у понеділок заблукалого на Гимбі лижника. 35 -річний харків’янин цілу ніч був сам у горах. Йому вдалось вижити та дочекатись допомоги. Лижник планував з вершини гори спуститися до Шипота, та втратив орієнтир. Протягом ночі він був поза зоною і вийшов на зв’язок лише вранці. Самостійно йому вдалося спуститись з гори до села Березники Свалявського району.

На щастя, цього разу все закінчилось добре, та, на жаль, цього року вже є летальний випадок внаслідок необережного катання у горах. Троє фрірайдерів заблукали на схилах гори Гимба, врятувати вдалося двох.

Щоб ваше перебування у горах було безпечним, варто дотримуватись кількох правил. Якщо ви збираєтесь у туристичний похід, насамперед потрібно зареєструватись у рятувальних підрозділах. Саме рятувальники можуть проконсультувати на рахунок погоди у місцевості і допоможуть з порадами щодо необхідного спорядження у горах. Особливо уважними треба бути лижникам та сноубордистам, які хочуть підкорити нові вершини та катаються невідомими їм маршрутами.

Щоб вижити в екстремальних умовах, рятувальники радять завжди мати при собі сірники або запальничку, термос з чаєм, запасний одяг та компас. Ніколи не нехтує цими порадами фрірайдер з Дніпра Дмитро. Каже, сьогодні погода ідеальна для фрірайду, видимість чудова, однак у гори йде не один, а з друзями.

Велике значення має і фізична підготовка лижника, тож, щоб подорож у гори не закінчилась трагічно, не варто переоцінювати свої сили, а обирати маршрути і траси, які вам до снаги.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven − five =