Двох митників на посту «Неветленфолу» затримали на хабарі у понад 100 тисяч гривень

Двох інспекторів митного посту «Неветленфолу»  Закарпатської митниці  викрили у сприянні контрабанді товарів до країн Євросоюзу, повідомили у Департаменті захисту економіки Нацполіції України.

Сума одержаних ними неправомірних вигод – понад 100 тисяч гривень. Наразі інспекторам митного посту «Неветлемфолу» Закарпатської митниці повідомлено про підозру.

Під час проведення заходів щодо викриття та документування корупційних схем в органах митної служби працівники Управління захисту економіки в Закарпатській області задокументували протиправну діяльність старших державних інспекторів митного посту.

Інспектори митного посту «Неветлемфолу» Закарпатської митниці ДФС за певну «винагороду» дозволяли громадянам переміщати товар без його належного митного оформлення. Зокрема, під час здійснення оглядів автомобілів, митники «закривали очі» на тютюнові вироби, що знаходилися у транспортному засобі.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів працівники обласного управління захисту економіки, Головного слідчого управління Нацполіції за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України були задокументовані факти отримання старшими інспекторами митного посту неправомірної вигоду на загальну суму понад 100 тисяч гривень.

Сьогодні, 24 січня, правоохоронці провели санкціоновані обшуки у пункті пропуску «Неветлемфолу» та вилучили матеріали, що підтверджують злочинну діяльність митників. Також були вилучені кошти, отримані у якості неправомірної вигоди.

Окрім того, обом старшим інспекторам митного посту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Про автора

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − 6 =