Ідея міськради Мукачева не платити за навчання дітей із сіл суперечить Конституції – ОДА

Як ми вже повідомляли, Мукачівська міська рада пропонує сільським радам платити за дітей, які навчаються у Мукачеві.

Мова йде про тих дітей, які відвідують садочки і школи чи займаються у позашкільних навчальних закладах, але проживають у навколишніх селах. У проекті рішення, який розробило Управління освіти, молоді та спорту, зазначається, що міська рада може укласти договір з сільськими (селищними) радами про міжбюджетний трансферт.

У проекті передбачається, що послуги у сфері освіти, та фізичної культури і спорту надаються закладами Мукачева безкоштовно для громадян, які проживають за межами міста Мукачева, тільки за наявності відповідної угоди про здійснення міжбюджетних трансфертів між Мукачівською міською радою та територіальною громадою чи органом місцевого самоврядування. В іншому випадку у разі відсутності угоди про здійснення міжбюджетних трансфертів, батьки мають право самостійно їх оплачувати, виходячи з нормативу, який вказаний в додатку проекту рішення.

Прокоментували такий проект рішення в обласній адміністрації. За словами заступника голови ОДА Ярослава Галаса, це порушення Конституції України, які чітко вказує, що всі мають рівні права,

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen − 5 =